SAMSUN ÇARŞAMBA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Kapanış Mesajı

2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Kapanış Mesajı

    Büyük bir heyecan ve umutla başladığımız 2014 – 2015 Eğitim Öğretim yılımızın birinci dönemini huzur içerisinde tamamlamış bulunmaktayız.  Hayatımızın her alanında olduğu gibi verdiğimiz emeklerin, yapılan fedakârlıkların sonucu olarak karnelerimizi alıyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki alınan karne; sadece çocuklarımızın değil eğitim süreci içerisinde bulunan hepimizin genel bir değerlendirmesidir.

 

     Değerli Öğretmenlerimiz,

     Geleceğimiz olan öğrencilerin yetişmesinde en büyük pay şüphesiz size aittir. Yorucu ama en az onun kadar mutluluk veren bir mesleği icra ediyorsunuz. Öğrencilerinizin bilgi ile donanmış, sosyal başarısı yüksek, kendini ifade edebilen, sosyal faaliyetlerde etkin rol alabilen, hayatın her alanında başarılı bireyler olabilmeleri için bir dönem boyunca yoğun bir şekilde emek verdiniz. Öğrencilerimizin olumlu özelliklerini destekleyerek, kişisel, sosyal, akademik alanda gelişmelerine sağladığınız katkıların önemi çok büyüktür.

   

     Sevgili öğrenciler,

    Bir dönemin daha sonuna gelmenin mutluluğunu ve karne almanın heyecanını yaşadığınızı biliyoruz. Her şeyden önce sizlerin, anne-baba ve öğretmenleriniz için ne kadar değerli olduğunuzu bilmenizi isteriz.  Karne notlarınız ne olursa olsun bugün almış olduğunuz karneleri başarı ya da başarısızlık göstergesi olarak kabul etmek yerine, güçlü ve zayıf yönlerinizi görme aracı olarak değerlendirmelisiniz. Karne tatili sürecini iyi bir dinlenmenin yanı sıra kendinizi yeniden değerlendirmek içinde kullanmalısınız.

 

      Saygıdeğer Veliler;

     Çocuklara düşük notlar karşısında aşırı tepki göstermekten, tüm sorumluluğu onlara yüklemekten kaçınmalı ve çocuklara dikkatli yaklaşılmalıdır. Çocuklarımızı Karne durumuna göre yargılamak, suçlamak, sorgulamak, cezalandırmak gibi yöntemlerin çocuğun benliğinde olumsuz izler bırakacağı bilinmelidir. Çocuklarımızın özgüvenini zedeleyecek tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Çocuklar yaşadığı başarısızlık karşısında ‘ilgisiz, tembel, başarısız ’gibi sıfatlarla etiketlenmemeli, arkadaş ve akranları ile kıyaslanmamalı, eleştirilip aşağılanmamalıdır

    Bu duygu ve düşüncelerle değerli yönetici ve öğretmenlerimize , sevgili öğrencilerimize ve saygı değer velilerimize sağlık mutluluk ve başarı dolu bir yarıyıl diliyoruz.                                                                                                                                                                                                                             

 

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 

                 

                                                                                                                                                                                                                                                                                

Çay Mah. Cemil Şensoy Cad. Hükümet Konağı Kat 1. 55500 Çarşamba / SAMSUN - 0362 833 16 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.