SAMSUN ÇARŞAMBA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 YILI 2.DÖNEM GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

2015-2016 YILI 2.DÖNEM GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı 2.dönem genel değerlendirme toplantısı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Mustafa ÖZDEMİR’in başkanlığında müdürlüğümüz toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Şube Müdürlerimiz Sn. Hasan KÖKSAL ve Sn. Ayhan HOŞ, okul/kurum müdürleri katıldı.

Konuşmasına ünlü yazar Nurettin TOPÇU’nun ‘Felsefesi olmayan milletin mektebi olmaz.’ sözünü örnek vererek başlayan Müdürümüz Sn. Mustafa ÖZDEMİR, şunları kaydetti:” Geleceğimiz olan gençleri yarına hazırlamak ve fedakarlık yaparak tarihe şahitlik edecek derecede önemli bir görevi ifa etmek, bizim en önemli vazifelerimiz arasındadır. Bu nedenle hedefimizi ve örnek rol model olmak için yaptığımız çalışmaları iyi belirlememiz gerekmektedir. Özellikle okullarımızın varlığını, topluma ve velilerimize hissettirelim. Geleceğimizi inşa etme anlamında Bakanlığımızın yürüttüğü politikaların hayata geçtiğini görüyoruz. Dünyanın en büyük eğitim teknolojisi projesi olan ‘Fatih Projesi’nin en önemli bileşeni EBA (Eğitim Bilişim Ağı), çok zengin bir içeriğe sahip, bu hepimiz için çok iyi bir fırsat. Bu nedenle sizlerin aracılığı ile gerek sisteme kayıt oranlarının artmasını, gerekse öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bu projeden azami oranda yararlanmalarını bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde ortaokullarımızda uygulanacak olan TEOG Sınavı’nın hazırlıkları devam ediyor. Öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak ve belirlenen hedeflere ulaşmak için sizlerden ayrıca bir gayret rica ediyorum. Yine ‘TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi’ne ilçemizden 9 proje davet edildi. 100 projenin katıldığı yarışmada 2 projemiz Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. İnşallah oradan da güzel neticeler alırız. 2015-2016 YGS sonuçları açıklandı ve ilçemizin YGS puan ortalaması 214,958 olarak belirlendi. Geçen yıl 192,181 olan YGS puan ortalamasına göre 22,777 puan ortalamamızı artırmış bulunmaktayız. Bu başarının sağlanmasında emeği geçen başta okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. İlçemizde eğitim-öğretim alanında bunun gibi birçok güzel işler başardık ve başarmaya devam edeceğiz.” dedi.

Toplantıda ayrıca Destekleme ve Yetiştirme Kursları, Adım Adım Başarı Projesi, 14-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan ‘4.Kitap Fuarı’, taşıma iş ve işlemleri, aday öğretmenler, kantin denetimleri vb. üzerinde duruldu. İyi dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.

Çay Mah. Cemil Şensoy Cad. Hükümet Konağı Kat 1. 55500 Çarşamba / SAMSUN - 0362 833 16 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.